O nama

DUNAV SOJA
MEĐUNARODNO
UDRUŽENJE

Dunav Soja je međunarodno, nezavisno, neprofitno udruženje, osnovano 2012. godine u Beču koje okuplja preko 290 članova iz 21 evropske zemlje, udruženih u zajedničkoj misiji, a to je podrška proizvodnji genetski nemodifikovane hrane od domaćih poljoprivrednih proizvodjača.

Među njima su vodeći trgovinski lanci, proizvođači hrane, kao i prerađivači soje, trgovci, proizvođači stočne hrane, predstavnici prehrambene industrije (proizvođači mesa, mleka i jaja i drugi koji koriste soju) i brojne druge institucije i organizacije.

Dunav Soja udruženje podržano je od strane 15 evropskih Ministarstava poljoprivrede koji su potpisivanjem Dunav Soja Deklaracije od 2013. godine se usaglasili i istakli značaj “pružanja slobode izbora potrošačima uspostavljanjem transparentnog tržišta, kroz sertifiakciju i jasno označavanje proizvoda i važnost poboljšanje uslova za proizvodnju genetski nemodifikovane soje u regionu kao preduslova za proizvodnju visoko kvalitetne BEZ GMO hrane u Evropi “

Na inicijativu privrede, a slušajući potrebe potrošača, kreiran je BEZ GMO Dunav Soja standard kvaliteta, koji kroz kontrolu, sertifikaciju i označavanje prehrambenih proizvoda pruža mogućnost izbora DOMAĆIH proizvoda BEZ GMO kvaliteta.

Dunav Soja udruženje je koordinator i stalni član Međunarodnog Saveta za BEZ GMO Standard za Dunavski Region, gde zajedno sa Ministarstvima poljoprivrede evropskih zemalja, vodećim institucijama za BEZ GMO sertifikaciju i označavanje širom Evrope i predstavnicima privrede, aktivno učestvuje u kreiranju regionalne i evropske platforme za proizvodnju visoko kvalitetne hrane BEZ GMO kvaliteta i DOMAĆEG porekla.

mapa-Recovered

DUNAV SOJA
U REGIONU

Dunav Soja Regionalni Centar osnovan je 2014. godine u Novom Sadu, gde u saradnji sa brojnim partnerima, predstavnicima privrede i institucijama podržava proizvodnju DOMAĆE hrane BEZ GMO kvaliteta, a kroz sertifikaciju i označavanje prehrambenih proizvoda, potrošačima pruža mogućnost izbora domaćih BEZ GMO proizvoda.

BEZ GMO Dunav Soja standard kvaliteta je podržan i priznat od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije od 2015. kao prvog i jedinog BEZ GMO standarda i oznake kvaliteta za kontrolu, sertifikaciju i označavanje prehrambenih proizvoda životinjskog porekla.

Članovi u našem regionu

PROIZVOĐAČI
PREHRAMBENIH
PROIZVODA:

PARTNERI KOJI OMOGUĆAVAJU
PROIZVODNJU DOMAĆIH
BEZ GMO PROIZVODA:

KONTAKT

Dunav Soja Regionalni Centar

Vase Stajica 8/19
21000 Novi Sad, Srbija

[recaptcha]

 

DUNAV SOJA
U MEDIJIMA